In imaginatia sefilor de la Turism, Moldova va fi pol national balnear si de agrement !
Partii de schi, centre balneare si dezvoltarea infrastructurii de agrement sunt doar cateva dintre planurile sefilor de la Turism pentru Moldova pentru urmatorii ani. Dupa 20 de ani de piata libera, industria de turism din regiunea de nord-est a tarii ar putea beneficia de investitii de sute de milioane de euro, care sa permita o crestere a calitatii serviciilor, precum si o imbunatatire a ofertei pentru turisti.
Sute de milioane de euro au fost impartiti pe hartie judetelor din Moldova in ultimele luni, cele mai semnificative sume indreptandu-se catre domeniul turismului. Iasiul, Suceava, dar si Botosaniul sau Neamtul vor primi bani pentru modernizarea si dezvoltarea acestui sector. Multe dintre planurile prezentate de oficialii din Ministerul Turismului sau din cel al Mediului sunt adevarate utopii, chiar daca sunt anuntate termene ferme de finalizare a lucrarilor, precum si calcule precise cu privire la beneficiile investitiilor.
In judetul Suceava va fi reabilitat Cazinoul Bailor din statiunea Vatra Dornei, iar salina din Cacica va fi amenajata. Se va investi si in zonele de schi din localitatile Campulung Moldovenesc, Malini si Sucevita, iar deasemenea in Vatra Dornei, in zona Lunca Dornelor va fi amenajat un complex de agrement. Vor incepe si lucrarile de reabilitare a Cetatii de Scaun, monument-emblema pentru judetul Suceava. De altfel, nu demult, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, si presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, au semnat contractul de finantare a proiectului de reabilitare a Cetatii de Scaun, care are o valoare de 52 de milioane de lei. Proiectul presupune interventii de restaurare, consolidari, refacerea si amenajarea cailor de acces, lucrari pentru asigurarea iluminatului exterior si interior, interventii pentru amenajarea zonei de protectie, precum si reamenajarea si constructia utilitatilor anexe.
Proiectul a fost promovat prin Programul Operational Regional de catre Consiliul Judetean in colaborare cu Primaria Suceava, iar 11 milioane de euro din valoarea totala reprezinta o cota de finantare nerambursabila.
Gheorghe Flutur este convins ca monumentul poate deveni kilometrul zero al turismului din aceasta zona a tarii. „Este cea mai mare cetate extracarpatica ridicata de voievozi romani si are o istorie foarte incarcata. Cred ca acesta este un moment extrem de important, o pagina de istorie”, a spus Flutur.
ARTICOL COMPLET: Financiarul.COM
Niciun comentariu
Trimiteți un comentariu