În lipsa finanţărilor, aqualand -ul de la Vatra Dornei va rămane numai pe hîrtie

Încă un proiect nerealist moare înainte de a se naşte - este vorba despre Lunca Dornei, o investiţie de agrement în valoare iniţială de 8 milioane de euro. Dornenii şi turiştii statiunii trebuie să-şi ia gîndul de la aqualand –ul care includea mai multe piscine acoperite şi în aer liber, saune, ştranduri şi jacuzzi.


Primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheş, spune că la sărăcia în care se zbate oraşul, proiectul era “de-a dreptul megaloman” avînd în vedere că administraţia locală trebuia să contribuie cu 5 milioane de euro. El nu exclude, totuşi, varianta unui parteneriat public – privat pentru o bază de agrement de dimensiuni mai reduse.

„Era imposibil să-l continuăm. Am fost obligaţi prin Hotarâre de CL să-l oprim. Ne-am lămurit şi trebuie să găsim un alt proiect pentru Vatra Dornei, mai modest şi mai real pentru cheltuielile pe care ni le putem permite. O să acceptăm şi un parteneriat şi obligatoriu trebuie ceva făcut. Noi nu avem bani şi nici nu văd surse rapide de finanţare. Dacă nu-l retrăgeam de la ADR N-E eram eliminaţi de la proiecte pentru următorii 5 ani. Proiectul o să reapară intr-o formă mai mică şi cu o proporţie normală pentru punga noastră”, a delcarat primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheş.





Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei