Rezultate excelente pentru sania românească pe pistă naturală realizate de dorneni

Lotul României de sanie pe pistă naturală, formată din sportivi legitimaţi la Clubul Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei, a reuşit cele mai bune rezultate din istoria celor şapte ani de participare la Cupa Mondială a ţării noastre.

Reuşita a venit în prima etapă din acest sezon, programată între 20 şi 22 decembrie, la Novouralsk, în Rusia. În întrecerea feminină, Anişoara Hutopilă s-a clasat pe locul 11, trecându-şi în cont şi 36 de puncte la general. În proba băieţilor, Adrian Filimon a venit pe locul 17, adjudecându-şi şi 24 de puncte la general. La dublu, Bogdan Moroşan şi Gabriel Candrea au ocupat, după două manşe, locul şapte.


În proba pe echipe, românii au ocupat locul cinci, proba însumând timpii de la o coborâre feminin, una masculin şi una de dublu! Delegaţia României a fost condusă de către Delia Ivaş, antrenoarea lotului naţional de sanie pe pistă naturală. „Am avut un drum lung până în Rusia, dar am reuşit să ne adaptăm rapid, astfel încât ne bucură mult reuşita noastră, mai ales că ne dă speranţe pentru o bună evoluţie în acest sezon. Pe 1 ianuarie vom pleca în Italia, la Seiser Alm, acolo unde pe 4 şi 5 va avea loc cea de-a doua etapă”, ne-a declarat Delia Ivaş.

Etapă de Cupă Mondială la Vatra Dornei pe 17-19 februarie 2014!

Între 17 şi 19 februarie 2014, Vatra Dornei va găzdui cea de-a şaptea etapă, finală, a Cupei Mondiale de seniori, iar de pe 21 pe 23 februarie, pârtia „Bucovina” (construită între pârtiile de ski “Veveriţa” şi “Parc”) va fi gazda celei mai importante competiţii sportve organizate vreodată în judeţ: ediţia a noua a Campionatului Mondial de Juniori.

După cum am aflat de la prof. Octavian Pungovschi, directorul Clubului Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei, la competiţie sunt aşteptaţi peste 100 de sportivi, reprezentând 8-10 naţiuni “Ne propunem anul acesta rezultate, nu doar participări. Îmi pun mari speranţe în Anişoara Hutopilă, obiectivul pentru Campionatele Mondiale de Juniori, pentru ea şi pentru echipă, fiind o clasare în primii 6” ne-a mărturisit la rândul său, profesorul dornean.

Foto: (de la stânga la dreapta): Delia Ivaş, Adrian Filimon, Gabriel Candrea, Bogdan Moroşan, Anişoara Hutopilă




Razie a Poliţiei Vatra Dornei

Joi, Poliţia municipiului Vatra Dornei a desfăşurat o razie pentru asigurarea climatului de ordine și liniște publică.


Poliţiştii dorneni au aplicat 21 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 3.940 lei, au identificat un infractor şi au confiscat bunuri în valoare de 310 lei.

Infractorul prins în urma raziei este Vasile P., de 28 ani, localnic, autorul unui furt dintr-o maşină din Vatra Dornei. Bunul sustras, respectiv o antenă pentru staţie auto, în valoare de 200 lei, a fost recuperat şi predat părţii vătămate.

„Cercetările continuă faţă de Vasile P. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, se precizează în comunicatul poliţiei.




Festivalul National de Datini şi Obiceiuri de Iarnă "Porniţi plugul, Feţi Frumosi !" 2013


Municipiul Vatra Dornei, situat în Nordul României, la confluenţa râurilor Dorna şi Bistriţa, reprezintă una din cele mai pitoresti zone folclorice în care locuitorii satelor îşi împlinesc în mod armonios viaţa şi munca, împreună cu cântecul, jocul şi obiceiurile populare.


În dorinţa permanentizării valorii datinilor, portului popular, a păstrării obiceiurilor de iarnă, atât din Bucovina, cât şi din celelalte colţuri ale ţării, Primăria Municipiului Vatra Dornei împreună cu Fundaţia Culturală „Dorna Dorului” şi Casa de Cultură „Platon Pardău” organizează în acest an a XVII a ediţie a Festivalului Naţional de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Porniţi Plugul, Feţi Frumoşi!”, ce se va desfăşura în data de 29 decembrie 2013.

La festival participă ansambluri artistice reprezentative de datini şi obiceiuri populare de iarnă, grupuri de colindători, urători, formaţii de căiuţi, cu jocul caprei, jocul ursului, jocul cerbului, dansul măştilor, steaua, sorcova şi alte obiceiuri tradiţionale de iarnă.

Cea de-a XVII a ediţie va debuta anul acesta duminică, 29 decembrie 2013, de la ora 11.00, pe strada Mihai Eminescu, cu Parada Portului Popular. Grupurile de colindători participante vor fi din judeţele Suceava, Iaşi, Botoşani, Bistriţa, Maramures.

Mai multe detalii despre eveniment puteti gasi AICI !



Accident rutier, azi-dimineață, la intrarea în Vatra Dornei

Un accident de circulaţie a avut loc în această dimineaţă pe raza localităţii Argestru. Un autoturism şi un autocar supraetajat s-au ciocnit la ora 07:48, la intrarea în Municipiul Vatra Dornei, pe DN 17. În autocar se aflau 74 de persoane.


Din accident a rezultat o singură victimă, încarcerată, Veronica Ş de 42 ani. Nicio persoană din autocar nu a necesitat îngrijiri medicale.

Pompierii dorneni au luat măsurile de siguranţă specifice, au balizat zona, au verificat eventualele scurgeri de lichide inflamabile şi au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori. Concomitent, au creat accesul rapid la victimă, i-au ataşat gulerul cervical pentru imobilizare, astfel încât victima să nu sufere alte leziuni. După ce femeia a fost extrasă din autoturism, a fost predată lucrătorilor de pe ambulanţă, care au transportat-o la spital pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.




O dorneanca de 28 de ani, spulberata de o masina sub ochii fiicei ei. "Soferul nici nu s-a uitat" - VIDEO

Moartea unei tinere mame de 28 de ani, in urma unui tragic accident rutier petrecut in Portugalia, a indoliat o comunitate din Vatra Dornei impresionata de drama. Familia ei, foarte modesta, nici macar nu are bani sa-i aduca trupul neinsufletit acasa pentru inmormantarea crestineasca.


Tragedia s-a petrecut cand femeia se intorcea cu fetita ei de la biserica. Lovite in plin de o masina, mama si copila au ajuns la spital, iar femeia a intrat in coma si, dupa cateva zile de chin, s-a stins.

Emanuela lucra de cativa ani in Portugalia, ca menajera, si locuia in orasul Benharras. Pe 8 decembrie, se intorcea de la biserica si, cand a dat sa traverseze strada, cu fetita in brate, o masina a venit in mare viteza si le-a lovit in plin. Soferul, spun martorii - nici macar nu s-a ostenit sa vada in ce stare sunt victimele.

"Omul asta, asa suflet a avut, era la zece metri de ele, fetita plangea, si nu s-a apropiat de ele. Nici nu s-a uitat. O mana in buzunar, cealalta pe telefon, si vorbea", povesteste nasul fetitei.

Fetita a suferit un hematom la cap si mai multe fracturi, dar mama ei a intrat in coma. "Am ajuns aici si mi-au zis medicii: puteti sa-i spuneti tatalui sa nu mai vina, ca nu mai e nici o sansa", povesteste sora femeii. Cand a auzit de nenorocire, tatal Emanuelei a luat avionul spre Portugalia, cu ultimii bani. A mai prins-o in viata pe fiica lui, doar pentru a-si lua un ultim ramas bun.

Toata comunitatea de romani a acelui orasel portughez a fost tulburata de tragedie ... "Se integrase deja in comunitate, era o femeie deosebita. avea copilasul asta de 3 ani. Noi acum incercam sa ajutam si spiritual si financiar, bineinteles", spune pastorul.

"Mereu era oprimista si spunea : maine va fi bine. Mereu zambea, era vesela. Nu avem posibilitatea de a o aduce in tara. Costurile sunt foarte mari, 10.000 de euro, si mai mult", mai spune sora Emanuelei.

Familia Ivan din Vatra Dornei are noua copii: Emanuela a fost a sasea. Mama este casnica, iar tatal lucreaza ca sofer la o firma de transport. In urma cu 15 ani, familia a mai pierdut un copil, ce purta tot numele Emanuel. Era bolnav de astm si a murit in ziua in care a implinit 7 ani. Acum - o noua lovitura ...

Daca familia nu va reusi sa stranga banii necesari, tanara va fi inmormantata departe de cei dragi, la aproape 4.000 de kilometri de Romania.


Daca doriti sa ajutati familia indoliata accesati link-ul urmator pentru mai multe detalii: HELP SEND EMANUELA IVAN HOME !!!




Vatra Dornei, orașul ideilor îndrăznețe

A fost una dintre primele centrale pe rumeguș, un pionierat în materie de ecologie în România anilor 2000. Acum însă, autoritățile se chinuie să facă rost de combustibil și reușesc cu cheltuială și mari eforturi.


Când a început să funcționeze, în 2004, centrala primea gratuit materia primă, aruncată ca deșeu, pe albia râurilor și prin păduri.

Acum, după ce întreaga zonă a fost ecologizată, centrala termică din Vatra Dornei este supusă transformărilor întrucât materia primă, rumegușul, de-abia se mai găsește. Chiar și așa, prețul a crescut din cauza firmelor străine care îl cumpără la un preț bun pentru exploatatorii de lemn din zonă. Noua linie de alimentare, cea pe tocătură va fi pusă în funcțiune în curând.

"De ce să exportăm lemnul la un preț de nimic, când putem să prelucrăm materia lemnoasă, îi adăugăm valoare și astfel, obținem un preț mai bun". Astfel gândește un producător de case ecologice, care are succes mai mare în Franța decât în țară. Construite după principiul caselor pasive, cu pierderi de energie aproape de zero, inginerul Vasile Chiruță a demonstrat că și francezii se pot îndrăgosti de ideile românilor, iar pentru asta, plătesc aproape dublu față de cât am putea noi.

Mai multe detalii despre acest subiect puteti afla urmarind emisiunea "Gandeste Verde" difuzata de postul de televiziune TVR3, Vineri 20 Decembrie 2013, incepand cu ora 18:00.



SURSA: TVR.ro

Campania „Bun venit pe lume !”, la Vatra Dornei

În zilele de 14 și 15 decembrie 2013, s-a derulat în Vatra Dornei o acţiune stradală din cadrul campaniei „Bun venit pe lume!”, în parteneriat cu Primăria Vatra Dornei și Consiliul Elevilor de la Liceul Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei.


Campania „Bun venit pe lume!” îşi propune strângerea de fonduri pentru dotarea cu 25 de incubatoare a maternităţilor din 15 oraşe, dar şi informarea publicului asupra nevoii de implicare în reducerea mortalităţii infantile la noi în ţară. Conceptul creativ al campaniei are ca simbol un body de nou-născut. Astfel, 1.900 de body-uri, reprezentând numărul mediu de decese înregistrate la nivel național în rândul bebeluşilor, au fost amplasate în cele 14 filiale ale organizaţiei.

În urma campaniei stradale s-a colectat suma de 4.000 lei, cu sprijinul a 60 de voluntari de la Consiliul Elevilor din cadrul Liceului Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei și Salvați Copiii Suceava.“Dorim să mulţumim tuturor celor care s-au implicat în această campanie: fiecărei persoane care a donat, contribuind astfel la şansa la viaţă a copiilor născuți prematur, partenerilor noştri şi, nu în ultimul rând, voluntarilor Liceului Teoretic ”Ion Luca” din Vatra Dornei și Salvaţi Copiii filiala Suceava pentru energie şi efortul depus în aceste zile”, a declarat Camelia Iordache, preşedinte al Organizaţiei Salvaţi Copiii filiala Suceava.

Contribuţii în bani se mai pot face trimiţând sms la numărul 8833 sau pe site-ul www.salvaticopiii.ro/bunvenitpelume/ până la încheierea campaniei, în 15 ianuarie 2014.




ANUNT - Vand Apartament si Teren

Vând apartament 2 camere, renovat, parţial mobilat, etaj 3, str. Unirii, vis a vis de magazinul Tania, pret 33000 euro.




Vand 15000 mp teren in Dorna Candrenilor, intravilan, deschidere 270 m la drum asfaltat, pret 3 euro/m.


Relatii la tel. 0745 623 663


S-a deschis sezonul de ski în Vatra Dornei

Sezonul de schi s-a deschis la Vatra Dornei, unde principalele pârtii, Parc şi Veveriţa, au devenit funcţionale din acest weekend.

Domeniul schiabil Vatra Dornei este compus din patru pârtii, două dintre acestea beneficiind de iluminat nocturn şi instalaţie de produs zăpadă artificială. Vatra Dornei beneficiază de 5,4 kilometri de pârtie omologată, potrivit Agerpres.

Pârtia de schi Parc 1, situată în centrul staţiunii Vatra Dornei, este una dintre cele mai vizitate pârtii de schi din nordul ţării, cu un nivel de dificultate mediu. La baza pârtiei se află o pistă de snowtubing şi şcoala de schi Euroski. Pârtia beneficiază de nocturnă, tunuri de zăpadă, iar accesul la instalaţiile de transport se face pe bază de skipass. Are un grad de dificultate mediu şi o lungime de 900 de metri. Altitudinea la plecare este de 965 metri şi la sosire de 805 metri.


Pârtia Parc 2 este situată deasupra pârtiei Parc 1, făcând legătura cu pârtia Veveriţa. Pârtia beneficiază de o lărgime optimă începătorilor, având grad de dificultate uşor, iar accesul la instalaţia de transport se face pe bază de skipass. Are o lungime de 550 de metri şi o diferenţă de nivel de 50 de metri, beneficiind de instalaţie de zăpadă artificială şi de transport pe cablu.

Pârtia Veveriţa este situată în vecinătatea pârtiei Parc, accesul făcându-se atât de pe strada Parcului, cât şi de pe pârtia Parc 2.
Beneficiază de iluminat nocturn şi instalaţie de producere a zăpezii artificiale, accesul la instalaţia de transport făcându-se pe bază de skipass. Pârtia are o lungime de 850 de metri, o diferenţă de nivel de 180 de metri, este iluminată pe timp de noapte cu ajutorul unei instalaţii moderne de nocturnă şi este prevăzută cu instalaţie de teleschi cu capacitate de transport de 900 de persoane pe oră. Pârtia are un grad de dificultate medie.

Pârtia Dealul Negru are un grad de dificultate mediu şi lungimea de 3.000 de metri. Altitudinea la plecare este de 1.250 metri şi la sosire de 850 metri, diferenţa de nivel fiind de 400 metri. Pârtia este deservita de telescaun, dar nu beneficiază de iluminare nocturnă şi zăpadă artificială. Dealul Negru este a treia pârtie ca lungime din ţară şi prima din Moldova. Pârtia beneficiază şi de snowtubing cu bandă transportoare.




Copii din Vatra Dornei, pe podiumul Campionatul Mondial Karate Fudokan

Printre premianții Campionatul Mondial Karate Fudokan pentru copii, desfăşurat în oraşul Praga, în perioada 28 noiembrie-1 decembrie, s-au numărat şi mai mulţi sportivi legitimaţi la Clubul sportiv „Fudo” din municipiul Vatra Dornei.


La competiţie au participat peste 850 de copii reprezentând 28 de ţări, iar clubul dornean a fost reprezentat de şapte sportivi cu vârste cuprinse între 6 şi 13 ani.

Bianca Giosu, Luiza Frăţiman şi Roxana Tofan, s-au clasat pe locul al II-lea la proba kata pe echipe. Pe podium s-au clasat şi sportivii Paul Candrea şi Cristi Arvinte, locul III la proba Emubu masculin, Bianca Giosu şi Paul Candrea, locul III la proba Embu mixt, şi Bianca Giosu, locul III la proba Kihon.

„Rezultate remarcabile au obţinut atât sportiva Antonia Bostan, cât şi echipa de kata echipe masculin, compusă din Paul Candrea, Bogdan Roşca şi Cristi Arvinte, aceştia clasându-se în primele şase locuri”, a declarat preşedintele clubului dornean, Florin Roşca, care a ţinut să mulţumească autorităţilor locale din Vatra Dornei, sponsorilor, părinţilor sportivilor şi tuturor celor care au fost sprijinit în cursul anului 2013 clubul „Fudo”.




Simpozion naţional pe teme educaţionale, la Vatra Dornei

Municipiul Vatra Dornei a găzduit prima ediție a Simpozionului Național ,,Dimensiuni ale educației și formării în școala contemporană”, organizat de Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Extensia Vatra Dornei, în colaborare cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Consiliul Județean Suceava și Primăria municipiului Vatra Dornei.


La inițiativa lect. univ. dr. Horațiu Catalano - directorul Extensiilor Năsăud și Vatra Dornei, organizatorii s-au bucurat de prezența unor invitați de seamă din corpul profesoral academic al Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca: prof. univ. dr. Călin Fezeleu - decanul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, prof. univ. dr. Vasile Chiş - director al Departamentului de Științe ale Educației, prof. univ. dr. Ion Albulescu - prodecan al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, conf. univ. dr. Cristian Stan - directorul Extensiei Sibiu, conf. univ. dr. Cătălin Glava - directorul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic și alte cadre universitare ale catedrei de Științe ale Educației.

De asemenea, au fost prezenţi reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Suceava: prof. Gheorghe Lazăr - inspector școlar general și prof. Daniela Răileanu - inspector școlar de specialitate pentru învățământul preșcolar. Mesajul de binecuvântare al Înalt Presfințitului Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a fost transmis de pr. Victor Cîrceie - paroh al parohiei „Sf. Ilie” Vatra Dornei.

Autoritățile locale au fost reprezentate de Ilie Boncheş – primarul municipiului Vatra Dornei, Nicușor Cojocaru – viceprimar și city manager Mircea Rusu, care și-au exprimat entuziasmul față de acestă manifestare și susținerea pe viitor a unor noi iniţiative similare.

Consiliul Judeţean Suceava a fost reprezentat de consilierii județeni Mihai Voloșeniuc și Paul Boncheș.

Lansări de carte, sesiuni de comunicări

Manifestarea a debutat cu comunicări în plen ale reprezentanților de seamă din sfera educațională. În continuarea manifestării a avut loc lansarea cărții “Grădina cu părăluțe” a poetului Gheorghe Vicol, vizitarea expoziției de măști tradiționale, realizate de studenta Daniela Zubaş, și expoziția de icoane pe lemn și pe sticlă a prof. Valeria Anichitei Petrescu.

Simpozionul a continuat cu prezentarea comunicărilor educaționale pe următoarele secțiuni: Orientări în pedagogia contemporană, Pedagogia învățământului primar, Pedagogia învățământului preșcolar.

Totodată, în cadrul evenimentului a fost prezentată o suită de colinde, datini și obiceiuri reprezentative spațiului bucovinean. O surpriză plăcută a fost oferită de studenții Extensiei Vatra Dornei prin interpretarea unor colinde, sub îndrumarea prof. Emilia-Sanda Cîrceie.

Acest simpozion a avut ca finalitate editarea volumului ,,Dimensiuni ale educației și formării în școala contemporană” coordonat de prof. univ. dr. Vasile Chiş, prof. univ. dr. Ion Albulescu, lect. univ. dr. Horațiu Catalano.

Potrivit organizatorilor, „acest simpozion național s-a dorit a fi o provocare în educație și școala contemporană, a fost un real succes și deschide porțile unor noi manifestări educaționale de aceeași anvergură”.




Aproximativ 11.000 de lei, adunați de social-democrați în urma spectacolului caritabil de la Vatra Dornei

Aproximativ 11.000 de lei au fost adunați în urma spectacolului caritabil ”O seară magică” organizat la Casa de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei, de femeile și tinerii din PSD Suceava, bani care au avut ca destinaţie ajutorarea lui David, Mihnea şi Adelin, trei copii cu dizabilități severe, care au nevoie de tratament costisitor.


”Fiecare caz a primit un cec cu suma de 3.583 de lei, înmânat reprezentanților din partea familiei celor trei copii”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ioana Maftei. Aceasta a subliniat că peste 350 de participanți au luat parte la momentele artistice, muzică folk, colinde, teatru, muzică şi dansuri populare susţinute de Ansamblul „Poieniţa” din Poiana Stampei, Trupa de teatru „Altfel” din Vatra Dornei, Grupul Folk „Crenguţa de Brad” din Şaru Dornei, Eliza Hechelciuc din Cârlibaba, Grupul de colindători sub îndrumarea profesoarei Liuţa Jucan, Ivaşcu Daiana din Vatra Dornei şi Grupul Vocal de Colinde Tradiţionale „Flori de pe Dorna” al Asociaţiei Vechea Bucovină.

Printre invitați s-au numărat președinta Organizației Județene de Femei a PSD Suceava, Oana Pintilei, liderul de la tineret, Alexandru Solcan, senatorul de zonă, Neculai Bereanu, vicepreședintele PSD Vatra Dornei, Boca Roman, primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș, precum și alți membri marcanți ai PSD Suceava.

La licitația cu scop caritabil, senatorul Neculai Bereanu a achiziționat o icoană pe care a ținut să o doneze unuia din cei trei copii cu dizabilități, lui Adelin, cel mai mic ca vârstă.




REVELION 2014 la Pensiunea Karmina din Saru Dornei - VEZI OFERTA !

Petreceti REVELIONUL 2014 la Restaurantul Pensiunii Karmina - Saru Dornei !

Organizatorii va asteapta cu bucate si bauturi alese, muzica live, traditii, obiceiuri si multe alte surprize !

Mai multe detalii despre oferta puteti vedea in imaginea de mai jos, precum si in pagina de facebook a evenimentului ! CLICK AICI !

Locurile sunt limitate ! Pentru rezervari folositi telefoanele de mai jos:

0755 129 959 ; 0746 476 029 ; 0754 651 457


Revelion 2014 - Pensiunea Karmina Vatra Dornei



BLACK FRIDAY WEEK la Bogadi Mariage Vatra Dornei - VEZI PROMOTIILE !

În premieră pentru Vatra Dornei, Bogadi Mariage lansează oferte speciale cu ocazia BLACK FRIDAY, fenomen internațional de tradiție. Dacă în anul 2014 ai parte de un eveniment special în viața ta și ai nevoie de „ajutorul“ Bogadi Mariage, încheie un contract cu noi în perioada 25 - 30 Noiembrie 2013 și vei beneficia de cele mai bune prețuri de pe piață pentru serviciile de aranjamente și decorațiuni oferite !

Enumerăm câteva din ofertele pe care Bogadi Mariage Vatra Dornei
ți le propune de Black Friday, pentru evenimentul tău:

Huse Scaune: -20% ; Aranjamente Florale Mese Invitați: -20%
Fețe de Masă: -20% ; Arcadă Intrare: -50% ; Covor Roșu: -25%
Mașină Bule de Săpun: -50% ; Artificii Dans Miri: -20%
Fântână de Ciocolată și Bufet de Fructe: -10%
GRATUIT - Artificii Tort, Cufăr de Dar ;
și altele ...

Contactați-ne, în cel mai scurt timp, folosind datele de mai jos:

Tel. 0723 226 333 ; 0758 264 234

E-mail: contact@bogadimariage.ro




BOGADI MARIAGE este o agenție de organizări evenimente din Vatra Dornei, formată dintr-o echipă tânară, plină de creativitate și entuziasm, ce are drept obiectiv transformarea evenimentului special din viața dumneavoastră într-un moment de neuitat. Fie că este vorba de o nuntă, botez sau orice altă petrecere, acordăm atenție deosebită fiecărui detaliu, punem pasiune în tot ceea ce facem și coordonăm evenimentul astfel încât rezultatul să fie unul impecabil, plin de eleganță și stil.

Principalele categorii de servicii pe care le oferim sunt:

Aranjamente și Decorațiuni Sală
Aranjamente și Decorațiuni Intrare Sală / Biserică
Aranjamente Florale de diferite tipuri
Efecte Speciale și Diverse Accesorii
Intermediere Servicii Foto-Video, Formații Muzică, Locații Evenimente și Alte Servicii Specifice

ANUNT - Casa de vanzare in localitatea Crucea

Casa + curte de vanzare in localitatea Crucea (30 km de Vatra Dornei, 15 KM de Zugreni), judetul Suceava, foarte aproape de centrul localitatii si drumul judetean 17B (zona Polona), la strada asfaltata.


Detalii proprietate:
Casa din lemn, suprafata 210mp, P+1, etajul 1 complet finisat, parterul nefinisat, acoperis Onduline, termosistem, termopane, apa, instalatie electrica completa, fosa septica, camera pentru centrala termica, 5 dormitoare, o bucatraie, un living mare, 2 bai (una complet finisata). Teren (curte) de 565 mp. Casa se vinde impreuna cu o suprafata de teren (curte) de 565 mp. Toata proprietatea este imprejmuita de un gard de tabla cutata cu bordura de beton.

DETALII LA TEL: 0743 012 130


Şofer ce a fugit de la locul accidentului, găsit de poliţişti la spital

Vineri, la ora 16.00, Poliţia Vatra Dornei a fost sesizată de Spitalul Municipal din localitate despre faptul că la unitatea medicală s-a prezentat Emanuel B., de 22 de ani, din comuna Dorna Candrenilor, care a declarat că este victima unui accident rutier comis joi noapte.


În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că joi, la ora 23.30, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 174 D, pe raza comunei Dorna Candrenilor, pe fondul vitezei, tânărul a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în şanţul din stânga, după care a părăsit locul accidentului.

El le-a spus poliţiştilor că în seara respectivă a băut un litru de bere. „În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului auto, care necesită pentru vindecare 20-25 zile îngrijiri medicale”, se precizează în comunicatul poliţiei.




Centru social pentru copii, la Vatra Dornei

Sâmbătă, 23 noiembrie, la Vatra Dornei se va deschide Centrul social pentru copii, cu o capacitate de 25-30 de locuri.
Acest lucru este posibil prin grija preotului Mihai Negrea, care se îngrijeşte, din 2006, de Mănăstirea „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Podu Coşnei, unde alţi 15 copii provenind din familii nevoiaşe şi-au găsit liniştea şi adăpostul pentru a duce un trai decent.


Noul Centrul social pentru copii va funcţiona în clădirea fostei Case Vladimir, iar amenajarea a fost posibilă cu sprijinul ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, al unui ONG din Germania, al unei familii din Italia şi al societăţii Dedeman.

De la preotul Mihai Negrea am aflat că pe lângă cei 25-30 de copii care-şi vor găsi adăpost permanent la acest centru, pe parcurs, se doreşte ca alţi aproximativ 50 de copii nevoiaşi din zonă să beneficieze de o masă caldă.

La deschiderea Centrului de la Vatra Dornei, care este programată pentru sâmbătă, ora 12, va fi prezent şi ÎPS Pimen.




MinBucovina, la mila lichidatorilor

Active de peste 10 milioane de lei aparţinând firmei sunt scoase din nou la licitaţie

Cunoscuta companie minieră din Vatra Dornei, care în urmă cu 10 ani avea peste 1.200 de angajaţi, a ajuns la mila lichidatorilor. Active de peste 10 milioane de lei aparţinând MinBucovina, inclusiv foste perimetre miniere, sunt scoase din nou la licitaţie.


În prezent, mai sunt doar 70 de salariaţi, majoritatea paznici. Un ajutor de stat, de peste un milion de euro, acordat ilegal în 2005, atunci când firma înregistra profit, a pus pe butuci MinBucovina, unitate deţinută de Ministerul Economiei. Comisia Europeană a somat România pentru recuperarea prejudiciului, iar răspunsul instituţiilor statului a fost de lichidare voluntară a companiei, în 2008 fiind decretat falimentul.

O firmă de lichidare ieşeană scoate periodic la licitaţie activele companiei, printre care foste perimetre miniere, o pensiune turistică, un sediu administrativ, un club minier, autoturisme, echipamente şi apartamente. Totuşi, niciun investitor nu se înghesuie să vină cu bani într-un domeniu profitabil altădată, dar distrus acum.




O femeie a murit dupa ce a cazut intr-un put

O femeie în vârstă de 50 de ani din satul Neagra Şarului a fost găsită moartă, sâmbătă, într-un puţ din apropierea gospodăriei sale


Pompierii Detaşamentului Vatra Dornei, au fost solicitaţi să intervină în cazul unei persoane căzută într-un puţ din vecinătatea gospodăriei, în satul Neagra Şarului, comuna Şaru Dornei.

Pompierii au găsit-o pe femeie, în vârstă de 50 de ani, căzută în puţ cu capul în jos.

Cu ajutorul accesoriilor din dotare, pompierii au scos trupul neînsufleţit al femeii şi l-au predat autorităţilor în drept.





EVENIMENT - Spectacole de teatru la Casa de Cultura "Platon Pardau"


Casa de Cultura ,,Platon Pardău" va invita Joi, 28 Noiembrie 2013 la teatru !

Pentru cei mai mici iubitori de teatru, de la ora 12.00, actorii Teatrului "Fantezia" din Galaţi vor juca "ÎNVĂŢĂTORUL NĂZDRĂVAN", adaptare scenică după Anton Pan.
Distributia: Costel Maruseac, Octavian Cristescu, Petrcă Cosma, Mara Nicoară şi Alina Stamate.
Preţ bilet: 10 Lei




De la ora 18.00, actorii Teatrului "Fantezia" vor susţine spectacolul "LA ŢIGĂNCI", de Mircea Eliade.
Distribuţia: Costel Maruseac, Octavian Cristescu, Dana Roman, Petrică Cosma şi Mara Nicoară.
Pret bilet: 10 lei

Mai multe detalii puteti gasi AICI !



ANUNT - Vand Spatiu Ultra Central Vatra Dornei

Detalii: Suprafata 70 mp, etaj cladire contruita in 1993 din caramida, trei camere si doua dependinte, doua bai, incalzire centrala, acces internet, aproape de centru, termopane int/ext, vedere spre partie.

Pret: 37000 Euro

Persoana contact: D-na Didina - Tel. 0753 503 988


Inaugurarea bazei sportive de la Poiana Stampei

La sfârşitul lunii octombrie la Poiana Stampei a fost inaugurată noua bază sportivă compusă dintr-un teren de fotbal, dotat cu sistem de iluminare pe timp de noapte şi o clădire dotată cu toate utilităţile: vestiare, duşuri, grupuri sanitare şi încălzire centrală.

Finanţarea acestei investiţii a fost asigurată de Guvernul României în parteneriat cu Unitatea Administrativ Teritorială Poiana Stampei.

“La Poiana Stampei va funcţiona o bază sportivă modernă în urma unei investiţii mult aşteptată de tinerii din comună. Din iniţiativa preşedintelui T.S.D. Poiana Stampei, Alexandru Isopel, sala de sport a fost amenajată şi dotată cu diverse aparate pentru fitness şi culturism, de ultimă generaţie care aşteaptă să fie folosite la întrega lor capacitate. Acest spaţiu va deveni un loc în care tinerii pot să îşi consume caloriile şi energia după dictonul latin "Men sana in corpore sano" (Minte sănătoasă în corp sănătos).

Investiţia nu ar fi fost dată în folosinţă fără sprijinul primit de la Alexandru Isopel şi de la prof. Vasile Chiforescu, directorul Şcolii din Poiana Stampei”, ne-a declarat Viluţ Mezdrea, primarul comunei Poiana Stampei. Sala de fitness şi culturism “Poiana” se află în curtea şcolii cu clasele I-VIII Poiana Stampei.




Lemn confiscat la Carlibaba si Iacobeni

La 05.11.2013, agenţii Posturilor de poliţie Cârlibaba şi Ciocăneşti, au oprit pe D.N. 18, pe raza comunei Cârlibaba autoutilitara cu remorcă condusă de N.Ionel din comuna Slatina, care transporta cantitatea de 28,80 mc. lemn lucru răşinoase, fără aviz de însoţire, motiv pentru care s-a luat măsura reţinerii materialului lemnos pentru stabilirea provenienţei şi sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu suma de 4.000 lei, conform Legii 171/2010.


Ţ.Liviu, din comuna Iacobeni, a tăiat fără drept şi sustras de pe proprietatea părții vătămate V. Petru din localitate, 30 arbori din care 19 marcaţi şi 11 nemarcaţi, urmând a se stabili cantitatea de material lemnos şi valoarea prejudiciului. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori.




Au fost prinşi tâlharii care i-au atacat în noapte pe călugării de la Schitul 12 Apostoli

Judiciariştii Poliţiei Vatra Dornei au reuşit să dea de urma indivizilor care au încercat să-i tâlhărească pe călugării de la Schitul 12 Apostoli, situat la mai bine de zece kilometri de Poiana Negri. Ieri, în urma cercetărilor efectuate în acest dosar, poliţişti dorneni, însoţiţi de lucrători de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi luptători de la Serviciul de Operaţiuni Speciale, au descins în judeţul Neamţ, unde au făcut percheziţii la domiciliile mai multor suspecţi din acest judeţ.

Călugări atacaţi în schit, după miezul nopţii: „Taci, că te omorâm”


Tentativa de tâlhărie a avut loc în noaptea de 30/31 august a.c, când, povestesc călugării de la 12 Apostoli, mai mulţi indivizi mascaţi şi înarmaţi cu bâte i-au atacat violent. Scenele s-au petrecut la câteva minute după miezul nopţii, în vârf de munte. Părintele Filotei, stareţul schitului, a mărturisit că atacatorii căutau bani, iar pentru a nu fi recunoscuţi, purtau cagule de diferite culori.

„Părintele Chiril a fost lovit de mai multe ori, iar după ce l-au culcat la pământ i-au cerut să le dea toţi banii. Au urlat la el şi i-au spus "Taci, că te omorâm", iar apoi i-au luat telefonul mobil”, a povestit părintele Filotei. Călugării au reuşit să riposteze şi ei şi să anunţe şi poliţia, lucru care i-a pus pe fugă pe tâlhari.

O maşină a poliţiei a fost trimisă imediat spre schit după primirea apelului la 112, iar pe drumul forestier ce duce spre schit s-au intersectat cu un Ford Fiesta, din care au coborât mai mulţi tineri şi au fugit în pădure. Poliţiştii dorneni au indisponibilizat autoturismul cu pricina, iar în urma investigaţiilor, în maşină au fost găsite amprentele a doi indivizi din municipiul Piatra Neamţ, Florin Feraru (24 de ani) şi Mihai Alexandru Ciustea (22 de ani).

Poliţiştii suceveni au descins cu mandate de percheziţie în judeţul Neamţ

Anchetatorii au luat legătură cu colegii lor din Neamţ, aceştia spunându-le că cei doi sunt suspecţi într-o reţea de furturi şi tâlhării grave comise pe raza judeţului vecin, însă probatoriul lor era insuficient la acea dată pentru a-i duce în faţa judecătorilor.

Din acel moment, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, împreună cu cei de la Neamţ, au pus cap la cap toate informaţiile obţinute şi, pe baza probelor existente în dosarul tentativei de tâlhărie de la Schitul 12 Apostoli, s-au obţinut autorizaţii de percheziţii la domiciliile indivizilor bănuiţi că au legătură cu această grupare.

Pe lista suspecţilor au fost incluşi şi alţi doi indivizi, Robert Enăşel (27 de ani), din comuna nemţeană Dumbrava Roşie, şi Forin Petrache (29 de ani), din municipiul Piatra Neamţ.

„Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate bunuri, valori şi înscrisuri de la domiciliile învinuiţilor: zece telefoane mobile, 1.200 de euro, 14.782 de lei, facturi achiziţii bunuri, 15 stick-uri, memory card-uri, cartele sim, un pistol neletal cu gaze, trei cutii cu cartuşe şi alte bunuri electronice şi scule. Tot cu această ocazie s-a efectuat controlul a trei autoturisme aparţinând învinuiţilor”, a transmis ieri purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

Ieri, cei patru suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmau să fie duşi în faţa instanţelor cu propunere de arestare preventivă.

Atacatorii călugărilor, suspecţi că au jefuit şi o maşină plină cu bani a Poştei Române

Inspectorul principal Epureanu a subliniat că toţi cei patru suspecţi sunt bănuiţi şi în comiterea mai multor infracţiuni de tâlhărie pe raza judeţului Neamţ, în perioada mai-octombrie 2013. Surse judiciare ne-au mărturisit că e vorba de fapte grave, cu victime legate şi prejudicii mari.


Printre faptele de care sunt bănuiţi suspecţii reţinuţi în urma percheziţiilor făcute de poliţiştii IPJ Suceava se numără şi cel mai mare jaf din istoria judeţului Neamţ, cel de acum câteva luni (mai 2013), când o maşină a Poştei Române, o Dacia Papuc veche, cu doi angajaţi, a fost blocată într-o zonă de câmp deschis de mai multe autoturisme, din care au coborât indivizi mascaţi şi înarmaţi. I-au legat pe cei doi angajaţi şi au plecat cu circa 2,3 milioane de lei, banii pensionarilor din Roman şi mai multe comune ale judeţului Neamţ.

La percheziţiile făcute ieri de poliţiştii suceveni s-au găsit, din informaţiile noastre, probe de la jaful comis asupra maşinii Poştei Române.



Hoţ surprins în vila unui om de afaceri, după ce a supravegheat locuinţa ore întregi cu un binoclu

Un om de afaceri din comuna Panaci a surprins un hoţ în vila sa, respectivul fugind chiar pe lângă proprietar şi soţia acestuia când i-a auzit întorcându-se la locuinţă, la scurt timp după ce au plecat. Din fericire, un poliţist care se afla în zonă a auzit ţipetele proprietarilor şi a reuşit să-l prindă pe suspect, după o urmărire de câteva sute de metri.

Poliţiştii bănuiesc că suspectul lor a comis şi alte furturi din locuinţe


Toată povestea s-a petrecut marţi după-amiază, iar din cercetările poliţiei a reieşit că suspectul, Gheorghe Dănilă, în vârstă de 45 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a supravegheat ore în şir cu un binoclu vila omului de afaceri, Aurel U., în vârstă de 77 de ani, proprietar al unei fabrici de prelucrare a laptelui, bănuind că acesta deţine sume mari de bani la domiciliu.

În jurul orei 15.00, afaceristul şi soţia sa au plecat de la vila lor din Panaci, iar la scurt timp Dănilă s-a dus la locuinţa acestora, a forţat cu un levier uşa de la intrare şi a intrat în casă, scotocind după bani. La câteva minute, însă, a auzit o maşină şi când s-a uitat să vadă ce se întâmplă şi-a dat seama că proprietarul a revenit la locuinţă, moment în care a luat-o la fugă, fiind văzut de Aurel U. şi soţia acestuia. Aceştia din urmă au alertat mai multe persoane, printre care şi un poliţist din localitate, care se afla în zonă şi care a trecut la urmărirea suspectului.

Deşi fugarul a încercat să se ascundă la un gater, poliţistul l-a somat cu armamentul din dotare, reuşind astfel să-l prindă şi să-l încătuşeze. Suspectul a fost identificat în persoana lui Gheorghe Dănilă, asupra căruia a fost găsit la percheziţia corporală şi un aparat de ultrasunete, folosit pentru a alunga câinii agresivi.

Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urma să fie dus în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, judiciariştii Poliţiei Vatra Dornei urmau să obţină şi o autorizaţie de percheziţie la domiciliul lui Gheorghe Dănilă, respectivul fiind suspect în alte infracţiuni de furt.

„Întrucât suspectul este bănuit de comiterea mai multor furturi din locuință, atât pe raza municipiului Vatra Dornei cât și pe raza comunelor arondate, cercetările vor fi extinse în vederea stabilirii întregii activității infracționale”, a transmis ieri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu.




Concert de muzica clasica la Casa De Cultura Platon Pardau din Vatra Dornei

Casa de Cultura "Platon Pardau" din Vatra Dornei va invita astazi, 18.10.2013, la spectacolul de muzica clasica "Perle Muzicale".

Spectacolul va fi sustinut de Vasile Hojda, prim solist de opera si Prof. Univ. Ingrid Isolde Hojda, maestra pianista.

Intrarea este libera !

Pentru mai multe detalii click aici !



Scandal în stradă la Vatra Dornei, cu geamurile unei maşini distruse cu un topor

Marţi, la ora 19.23, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a fost sesizat prin 112 despre producerea unui scandal pe o stradă din municipiul Vatra Dornei. Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în jurul orei 19.00, Tiberiu S., de 26 ani, şi Sorin P., ambii din municipiul Vatra Dornei, se aflau pe strada Schitului din localitate, cu o autoutilitară, și s-au întâlnit în zona unui bar cu M.G., de 15 ani, localnic, persoană cu care au avut un conflict mai vechi, iar în urma unor discuții contradictorii, minorul l-a sunat pe soțul mamei lui, Răzvan C., de 44 ani, localnic, solicitându-i sprijin.


Sosit la faţa locului, Răzvan C., fiind băut şi recalcitrant, a fost lovit de Tiberiu S. în zona frunţii, moment în care minorul a luat un topor dintr-o curte din apropiere, distrugând geamurile laterale dreapta de la autoutilitară.

Cei implicaţi în scandal au fost conduși la sediul Poliţiei municipiului Vatra Dornei. Minorul şi tatăl său vitreg au declarat că se vor adresa medicului legist în vederea obţinerii de certificate medico-legale pentru lovirile suferite, însă cei doi nu prezentau urme vizibile de violentă.

„Faţă de Tiberiu S. se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe în dauna părţilor vătămate M.G. și Răzvan C., iar faţă de M.G. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere și ultraj contra bunelor moravuri”, se precizează în comunicatul poliţiei.




O femeie de 60 de ani a furat banii bărbatului cu care a mers la hotel

Joi, la ora 18.18, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată de Mihai R., de 64 de ani, din comuna Mălini, despre faptul că i s-a furat o sumă de bani din camera hotelului unde se afla cazat. Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că joi, apelantul s-a cazat la un hotel din municipiul Vatra Dornei, iar în jurul orei 15.00, la un bar din zona pieței s-a întâlnit cu o femeie, cu care s-a deplasat la camera de hotel, unde a lăsat pe pat vesta în care se aflau 600 lei și 160 euro.


În momentul în care acesta s-a deplasat în balcon și ulterior a revenit în cameră a observat faptul că femeia a plecat, iar după ce a verificat buzunarul vestei a constatat că lipsesc banii. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat autoarea ca fiind Valorica Ț., de 60 de ani, din localitate, ocazie cu care asupra ei s-a găsit o parte din suma sustrasă, respectiv 237 lei.

„În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat”, se precizează în comunicatul poliţiei.




Ameninţa că se aruncă în gol de la 100 de metri înălţime, pentru a-şi aduce soţia şi copilul înapoi acasă

Un tânăr în vârstă de 33 de ani s-a urcat marţi seară pe turnul de evacuare a fumului de la centrala de cogenerare a municipiului Vatra Dornei, la o înălţime de aproximativ 100 de metri, şi ameninţa că se aruncă în gol. Tentativ de suicid a fost anunţată la 112, după ora 18.00, la faţa locului fiind trimise efective de la Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei, precum şi poliţişti şi un echipaj de ambulanţă.


Tânărul de pe turn a fost identificat în persoana unui localnic, Ovidiu G., care ameninţa că se sinucide dacă autorităţile nu îi aduc înapoi acasă soţia şi copilul. Din verificările făcute de oamenii legii, soţia lui Ovidiu G. a plecat de la domiciliu din data de 5 octombrie, luând cu ea şi copilul minor pe care îl au împreună, în urma scandalurilor repetate cu soţul ei.

„După negocierile cu autorităţile prezente la faţa locului, la aproximativ 30 de minute de la sosirea pompierilor, tânărul a coborât singur, fără intervenţie forţată”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, plutonierul major Alin Găleată.

Tânărul a fost urcat într-o ambulanţă şi internat la Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, fiind cunoscut cu afecţiuni psihice. El escaladează stâlpi de înaltă tensiune sau turnuri şi ameninţă cu sinuciderea, de fiecare dată pe fondul consumului de băuturi alcoolice.




Ansamblul “Plaiurile Dornelor” din Vatra Dornei a deschis Zilele orașului Chișinău

Tineri dorneni, membri ai Ansamblului folcloric “Plaiurile Dornelor” de la Clubul Copiilor și Elevilor (CCE), au participat în perioada 1-6 octombrie, la Chișinău, la cea de-a XV-a ediție a Festivalului internațional de dans popular pentru formațiile artistice de copii.

Festivalul de folclor pentru copii, a deschis, practic, calendarul de manifestări al Sărbătorii orașului Chișinău, fiind, după cum spuneau organizatorii, “un bun prilej pentru tinerii din Chişinău de a cunoaște tradițiile și costumele altor popoare”. Evenimentul a fost organizat de către Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului Municipal din capitala Moldovei, CCE Vatra Dornei fiind invitat pentru a doua oară, după ediția din 2004.


Cei 27 de tineri și şapte adulți, care au alcătuit delegația dorneană, au fost primiți, cu multă ospitalitate în familiile elevilor Liceului Teoretic “Mihai Viteazul”, unul dintre cele mai bine cotate ale Chișinăului, la care învață peste 1.400 de moldoveni. Ghizi le-au fost, pe toată durata șederii, pe lângă familiile-gazdă, și inimoșii profesori Svetlana Negru (director adjunct) și Mihai Chiriac, maestru coregraf al Ansamblului “Busuiocul”, ansamblu format din elevi ai liceului.

Programul prezentat de dorneni a fost unul variat, suitelor de dansuri și cântece din Bucovina și Moldova alăturându-li-se în program dansurile din Muntenia și Banat. Soliștii instrumentiști Voicu Olaru (saxofon, fluier) și Vasilică Boancheș (trompetă), precum și solistele vocale Loredana Costea și Camelia Lucescu au făcut ca de fiecare dată evoluția dornenilor să fie apreciată la superlativ de spectatorii moldoveni.

Unul dintre punctele importante din programul celor șase zile petrecute în Moldova a fost repetiția comună a celor două ansambluri, “Plaiurile Dornelor” și “Busuiocul”, dansatorii învățând pași și mișcări de la cei „de peste Prut”. Spectacolele au avut loc în sălile de festivități ale kiceelor “Mihai Viteazul” și “Onisifor Ghibu”, dar și la Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici” și Teatrul Național “Mihai Eminescu”.

Dornenilor li s-au alăturat în programul spectacolelor și alte ansambluri din Chișinău dar și invitați din străinătate: ansamblurile “Svoiațî” din Rajcov – Polonia, “Păstrătorii tradiției” din Covășânț - Arad și “Țvetî paporotnica” din Kiev-Ucraina. Pe lângă spectacolele susținute, tinerii de la Vatra Dornei au vizitat orașul, Piața Marii Adunări Naționale, Arcul de Triumf, statuia lui Ștefan cel Mare sau Aleea clasicilor aflându-se pe lista de obiective bifate în program.

„Am găsit un Chișinău mult schimbat în bine”

“A fost o experiență interesantă pentru toți copiii, pentru că e prima dată când avem un turneu în est cu această generație. Am găsit un Chișinău mult schimbat în bine, niște oameni care te copleșesc cu ospitalitatea și îmi doresc din tot sufletul să putem continua prietenia care s-a legat între cele două grupuri, între cele două instituții” ne-a declarat profesorul Vasile Moroșan, directorul CCE Vatra Dornei.

De altfel, delegația română a fost primită și la Primăria Chișinău, împreună cu reprezentanții celorlalte ansambluri prezente în festival, dar și de directoarea Liceului “Mihai Viteazul”, Nelly Berezovschi, cea care și-a manifestat intenția de a întoarce vizita, chiar în această iarnă, împreună cu un grup format din elevii care au i-au cazat pe dorneni, la Chișinău.

În același timp delegației de la CCE i-a fost prezentat „Ordinul de onoare”, acordat Liceului de către Președintele Republicii. Directorul Moroșan i-a invitat pe membrii Ansamblului „Busuiocul” la ediția din 2014 a Festivalului “Dorna, plai de joc și cântec”, iar coregraful Mihai Chiriac a fost invitat să facă parte din juriul ediției de anul viitor.


Despărțirea s-a făcut printre lacrimi, tinerii români (dorneni și chișinăueni) promițându-și reîntâlnire în cel mai scurt timp posibil, prietenia legată între ei în cele câteva zile fiind una foarte puternică. Svetlana Negru le-a oferit conducătorilor grupului și un buchet de flori, pe ale căror semințe i-a rugat să le planteze, urmând ca la proxima revedere gestul să fie întors de români din roadele acestor semințe.

Deplasarea în Moldova a fost posibilă cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naționale, al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, al Primăriei Vatra Dornei și al Asociației de Tineret “Plaiurile Dornelor”.



Dorneanul Andrei Leancă a câștigat pentru a doua oară, Cupa Mondială la juniori

Atletismul din Vatra Dornei, județul Suceava și implicit cel din România a reușit din nou să se evidențieze la nivel internațional prin cel mai bun sportiv al clubului CSM Dorna, Andrei Leancă. Dorneanul, pregătit de antrenorul Cristian Prâsneac și-a apărat cu succes medalia de aur la Cupa Mondială de alergare montană, ba mai mult a stabilit și cel mai bun timp al etapei finale de la Ljubljana.


După un loc șase și un loc doi la două dintre cele cinci etape de grand prix ale Cupei Mondiale, Andrei Leancă a reușit să câștige etapa finală la juniori a acestei competiții și mai mult să-și adjudece medalia de aur și în clasamentul general. Dorneanul a făcut o cursă foarte bună și a terminat cei 10 kilometri de traseu dificil după 47 de minute și 15 secunde, timp cu care a doborât recordul cursei din Slovenia, ajunsă la a 35-a ediție. Cu acest timp, Andrei a terminat pe locul 15 la seniori, trecând linia de sosire cu șase minute și jumătate înaintea câștigătoarei de la senioare.

„A fost o cursă foarte grea la etapa finală, dar Andrei s-a autodepășit și a reușit să-și apere primul loc la juniori, după cel câștigat anul trecut. Vreau să mulțumesc Consiliului Județean Suceava și Primăriei municipiului Vatra Dornei, instituții fără ajutorul cărora nu am fi putut ajunge să apărăm titlul de anul trecut de la Cupa Mondială”, a declarat antrenorul dornean, Cristian Prâsneac.

În vârstă de 17 ani, atletul Andrei Leancă este junior și anul viitor, când are mari șanse să-și apere din nou medalia la Cupa Mondială și în același timp să-și îmbunătățească performanțele de la europene, unde a luat bronzul și de la mondiale, unde a terminat pe locul șase.




VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei