
Astfel, inițiatorul protestului face următorul anunț: ”Toti prietenii din Bazinul Dornelor care citesc acest mesaj, daca va intereseaza starea jalnica a drumului ce duce spre Șaru Dornei, haideti sa ne intalnim luni (22 Mai) la 11:30 la intersectia cu Neagra Șarului sa aratam pasnic autoritatilor ca ne pasa de starea precara a infrastructurii. Vom circula incet dar regulamentar, poate, poate cineva o sa realizeze in ce conditii circulam noi zi de zi pe acest drum jalnic cu toate ca platim taxa de drum si nu primim nimic in schimb. Daca nu va pasa inseamna ca sunteti multumiti ca ajungeti din ce in ce mai des cu masinile la service !!!”
Interesant este că acest drum, DJ 174, a ridicat probleme la scurt timp după ce a fost inaugurat, pentru că încă după prima iarnă au apărut porțiuni în care betonul s-a deteriorat ridicând multora semne de întrebare asupra respectării rețetarului și a normelor de calitate, însă ca în purul spirit românesc cei responsabili de acest proiect s-au făcut că nu văd aceste lucruri și nu a fost tras nimeni la rost de-a lungul timpului. Cât drumul a fost în garanție s-au făcut unele cârpeli pe cheltuiala firmelor de construcție, un consorţiu format din firmele Conbucovina, Eurostrade şi Cominco, iar ulterior, situația a ajuns tot mai dezastruoasă.
Modernizarea DJ 174 a durat timp de doi ani, din 2009 până în 2011, şi trebuia să fie o parte a unui proiect mai mare, prin care Bucovina urma să fie legată cu Ardealul, prin Bilbor. Autorităţile sucevene au reuşit să acceseze un proiect din bani europeni prin care s-au betonat 22 de km de drum, costurile totale fiind de 38.720.000 de lei.

De-a lungul timpului, mai multe publicații au scris articole despre starea acestui drum, unul dintre ele fiind și cel din Monitorul de Suceava, din 2014, pe care îl puteți citi AICI !
Niciun comentariu
Trimiteți un comentariu