
Conform directorului adjunct al DSP Suceava, Catalina Zorescu, cei patru au consumat oua cu maioneza. Ouale au fost cumparate de la un magazin din localitate iar maioneza a fost facuta in casa. Sanitarii suceveni au deschis o ancheta in acest caz si au descoperit ca ouale erau contaminate cu Salmonella.
Inspectorii sanitari au demarat o ancheta in acest caz pentru a stabili in ce conditii au fost contaminate produsele. Medicii atrag atentia ca odata cu venirea temperaturilor ridicate, creste si riscul contaminarii alimentelor cu salmonella. Este vorba despre o bacterie care se dezvolta pe alimente atunci cand acestea nu sunt pastrate in conditii optime.
Bacteria Salmonella trăieşte în tractul intestinal al animalelor infectate şi la om, şi poate contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, ouă, lapte, fructe de mare, legume, fructe.
Simptomele infecţiei cu Salmonella – salmoneloza – sunt, de obicei, gastro-intestinale: diaree (uneori cu sânge), febră, greaţă, vomă, crampe abdominale.
Simptomele pot să apară după 6 – 72 ore de la infectarea cu bacteria Salmonella (perioada de incubaţie) şi durează în general până la o săptămână.
În cazurile severe, diareea poate fi atât de gravă, iar deshidratarea atât de accentuată, încât bolnavul trebuie spitalizat, pentru a i se administra lichide şi electroliţi intravenos.
Niciun comentariu
Trimiteți un comentariu