O intreaga familie din Neagra Sarului, formata din patru persoane, doi soti si copiii lor, a ajuns la spital cu simptome de toxiinfectie alimentara. Cei patru au fost internati la Spitalul Municipal Vatra Dornei cu greata, dureri abdominale si stare generala alterata.
Conform directorului adjunct al DSP Suceava, Catalina Zorescu, cei patru au consumat oua cu maioneza. Ouale au fost cumparate de la un magazin din localitate iar maioneza a fost facuta in casa. Sanitarii suceveni au deschis o ancheta in acest caz si au descoperit ca ouale erau contaminate cu Salmonella.
Inspectorii sanitari au demarat o ancheta in acest caz pentru a stabili in ce conditii au fost contaminate produsele. Medicii atrag atentia ca odata cu venirea temperaturilor ridicate, creste si riscul contaminarii alimentelor cu salmonella. Este vorba despre o bacterie care se dezvolta pe alimente atunci cand acestea nu sunt pastrate in conditii optime.
Bacteria Salmonella trăieşte în tractul intestinal al animalelor infectate şi la om, şi poate contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, ouă, lapte, fructe de mare, legume, fructe.
Simptomele infecţiei cu Salmonella – salmoneloza – sunt, de obicei, gastro-intestinale: diaree (uneori cu sânge), febră, greaţă, vomă, crampe abdominale.
Simptomele pot să apară după 6 – 72 ore de la infectarea cu bacteria Salmonella (perioada de incubaţie) şi durează în general până la o săptămână.
În cazurile severe, diareea poate fi atât de gravă, iar deshidratarea atât de accentuată, încât bolnavul trebuie spitalizat, pentru a i se administra lichide şi electroliţi intravenos.
Niciun comentariu
Trimiteți un comentariu